Ένας σύντομος απολογισμός σε αξιολογήσεις και εκτιμήσεις ακινήτων

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Ο επικεφαλής του γραφείου έχει κάνει πρόσθετες μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά και στο Real Estate και είναι πιστοποιημένος και αναγνωρισμένος εκτιμητής με τον τίτλο του "Valuer in Real Estate Property" από τον διεθνούς κύρους φορέα πιστοποίησης εκτιμητών "People Cert" , που φέρει την διαπίστευση στην Ελλάδα από τον ΕΣΥΔ και από το Υπουργείο Οικονομικών.

Από τις αρχές του 2014 είναι πιστοποιημένος εκτιμητής στο μητρώο των εκτιμητών του Υπουργείου Οικονομικών ( το πρώην ΣΟΕ ) με αριθμό μητρώου 238.

Το γραφείο έχει έναν πραγματικά εντυπωσιακά αυξανόμενο όγκο τεχνικών αξιολογήσεων ακινήτων από το 1987 έως σήμερα..

Την περίοδο από το 1992 έως το 1999 ως μηχανικός για την ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, πραγματοποίησα  εκατοντάδες εκτιμήσεις ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων τόσο κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, όσο και εργοστασίων, τουριστικών καταλυμάτων, ξενοδοχείων κλπ.

Από το 2006 ως εξωτερικός εκτιμητής της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και με εντυπωσιακά αυξανόμενο ρυθμό κατ' έτος, έχω πραγματοποιήσει πλήθος εκτιμήσεων για οικιστικά αλλά και επαγγελματικά  ακίνητα, χορηγητικής αξίας έως 1.500.000 € ανά ακίνητο.

Παράλληλα με τους συνεργάτες μου, έχουμε ολοκληρώσει μέχρι σήμερα  εκτιμήσεις και αξιολογήσεις ακινήτων για πάνω από 100 ιδιώτες-πελάτες, κάνοντας σε κάποιους από αυτούς (επιχειρηματικές μονάδες ) με βάση κυρίως τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων, την εξέταση της αποδοτικότητας των μονάδων, καθώς και την τελική οικονομική αξιολόγηση των παγίων περιουσιακών στοιχείων .

Τέλος το τελευταίο διάστημα , με μεγάλη επιτυχία σε προσέλευση συναδέλφων , έχω πραγματοποιήσει ως κεντρικός εισηγητής , εκπαιδευτικά σεμινάρια για εκτιμήσεις ακινήτων και τεχνικές αξιολογήσεις που κύρια αφορούν μηχανικούς του ΤΕΕ, στην Αθήνα και στην περιφέρεια και που διοργανώθηκαν τόσο από την ΕΛΕΜ (Συνδικαλιστική παράταξη του ΤΕΕ που εκπροσωπεί τους ελευθεροεπαγγελματίες μηχανικούς), όσο και από το ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ που διοργανώνει πάσης φύσεως Επιμορφωτικά  Σεμινάρια  Εξειδίκευσης για μηχανικούς.

Ενδεικτικές φωτογραφίες από κάποια ακίνητα που εκτιμήθηκαν από μας

Τα δέκα " πρέπει " και τα δέκα " δεν " του καλού εκτιμητή

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ένας καλός εκτιμητής
Τα πρέπει και τα δεν στην ορθή αξιολόγησ
Microsoft Word Document 35.0 KB

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε ένα οικόπεδο

Ένας εξαιρετικός φίλος και συνάδελφος , μου έστειλε ένα ενημερωτικό e-mail με το τι πρέπει να προσέχει ο οποιοσδηποτε θέλει να αγοράσει ένα οικόπεδο , προκειμένου να μην βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις . Το κείμενο που ακολουθεί είναι πνευματική  εργασία του Διονύση του Κλαδάκη , δεν διεκδικείται επουδενί από εμένα , θεώρησα όμως σκόπιμο , μιας και ξέρω πόσο αναλυτικό τρόπο σκέψης έχει ο φίλος μου , να το δημοσιεύσω στο site μου , με σκοπό να βοηθήσω είτε νέους συναδέλφους στους διαδοχικούς ελέγχους που απαιτούνται για τα οικόπεδα , είτε όσους ιδιώτες δεν ξέρουν τίποτε για αγορές οικοπέδων, από που θα πρέπει να ξεκινήσουν. Συμβουλεύω να το διαβάσετε όλοι . Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο. Μπράβο Διονύση.

Προσέξτε αυτά όταν αγοράζετε οικόπεδο
ΟΙΚΟΠΕΔΑ_ΑΓΟΡΑ.pdf
Adobe Acrobat Document 131.6 KB

Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων με εμενά εισηγητή και θέμα τις εκτιμήσεις ακινήτων

Η ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. - γνωστή εταιρεία στον χώρο της διοργάνωσης εξειδικευμένων - επιμορφωτικών σεμιναρίων , έχει προγραμματίσει και διοργανώνει  ανεξάρτητους κύκλους σεμιναρίων τόσο στην Αθήνα , όσο και στην περιφέρεια με θέμα " Εκτιμήσεις Ακινήτων - Εκτιμητικές Μέθοδοι - Παραδείγματα Εκτιμήσεων - Υπολογισμοί Αντικειμενικών Αξιών " . Στην Αθήνα τα σεμινάρια διεξάγονται στις εκπαιδευτικές αίθουσες της εταιρείας επί της οδού Πανεπιστημίου 58 - 1ος όροφος .

Το 2010 πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ανεξάρτητοι κύκλοι σεμιναρίων στην Αθήνα , διάρκειας 10 εκπαιδευτικών ωρών ο καθένας , ο μεν πρώτος στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2010 από τις 16.00 έως τις 21.00 μ.μ. , ο δεύτερος στις 18 και 19  Μαρτίου 2010 τις ίδιες ώρες , ο τρίτος στις 17 και 18 Μαίου 2010 πάλι τις ίδιες ώρες και ο τέταρτος  στις 22 & 23 Νοεμβρίου του 2010 . Σε όλους αυτούς τους επαναλαμβανόμενους σεμιναριακούς κύκλους της εταιρείας " ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ", εισηγητής στο αντικείμενο των εκτιμήσεων  ακινήτων ήμουν εγώ , με κύριο σκοπό μου να προσεγγίσουν οι εκπαιδευόμενοι την θεματολογία τόσο σε θεωρητικό επίπεδο (συνοπτική θεωρία ) όσο και σε πρακτικό επίπεδο (παραδείγματα και λυμένες ασκήσεις ). Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται κυρίως σε κτηματομεσίτες , μηχανικούς , Τεχνικές Εταιρείες , λογιστές , κατασκευαστές , στελέχη και μηχανικούς Τραπεζών που ασχολούνται με το αντικείμενο εκτιμήσεων , καθώς και σε μεμονωμένα άτομα η επιχειρήσεις που διαχειρίζονται ακίνητη περιουσία  και οφείλουν να έχουν κατάρτιση , τόσο οικονομική όσο και τεχνική.

Παράλληλα στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011 , πραγματοποιήθηκαν με εμένα εισηγητή, 2 σεμινάρια στο ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ με θέμα : "Εκτίμηση εμπορικών αξιών ακινήτων" που απευθύνονταν, αμιγώς σε ειδικότητες μηχανικών που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την εκτιμητική (αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους μηχανικούς, μηχανολόγους κλπ )

Η διάρκεια των ανωτέρω δύο σεμιναρίων ήταν 20 ώρες έκαστο, από τις 5,00-9,00 μ.μ στις κάτωθι ημερομηνίες :

16-11-2010, 18-11-2010, 24-11-2010, 25-11-2010, 29-11-2010 για το 2010

και : 31-3-2011, 04-04-2011, 06-04-2011, 11-04-2011, 13-04-2011 για το 2011.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες του ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ στην οδό Αχιλλέως, παραπλεύρως του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στις 19 και 20 Ιανουαρίου του 2011 πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία στην Κύπρο με εμένα εισηγητή το σεμινάριο για εκτιμήσεις και αξίες ακινήτων  διάρκειας 14 ωρών και απευθυνόμενο σε στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Εμπορικής Τράπεζας , της Ελληνικής Τράπεζας , της Εκκλησίας της Κύπρου και σε εκπροσώπους γνωστών  κτηματομεσιτικών γραφείων . Το σεμινάριο διοργανώθηκε στις αίθουσες συνεδρίων-σεμιναρίων του ξενοδοχείου " Κλεοπάτρα " . 

Στις 28 και 29 Μαρτίου του 2013 και στις 17 και τις 18 του Ιουνίου του 2013, πραγματοποιήθηκαν άλλοι δύο σεμιναριακοί κύκλοι από την εταιρεία "ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε" με εμένα εισηγητή και αντικείμενο τις τροποποιήσεις - συμπληρώσεις στο αντικείμενο των Εκτιμήσεων Ακινήτων και των Εκτιμητικών Μεθόδων με βάση και τα νέα δεδομένα αγοραίων αξιών, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί σήμερα στην Ελληνική αγορά ακινήτων. Διάρκεια κάθε κύκλου σεμιναρίου 12 ώρες.